Fin



Sitter och snaskar på lite choklad och väntar på att Aasa-tvillingarna ska blåsa håret färdigt. Emma är på Legoland med lillebrodern så småsystrarna är lämnade i mitt våld.

Så nu ska vi göra Berlin. Det kommer bli kul....t

Orkar nicht

Alltså jag orkar inte. Hade en typ magtröja på mig ikväll. När vi gick genom Alexanderplatz möter vi tre killar i kanske 15-årsåldern och en av dem (han med glansig dunjacka, varför i hela fridens namn köper man en glansig dunjacka?) säger väl något i stil med "Får jag stoppa fingret i din navel?" och viftar med sitt äckliga finger framför mig.

Jag orkar inte.

Min PMS orkar inte.

Min lesshet passerade liksom slå in fejset-stadiet och gick över till att jag antingen ville ta lillknatten åt sidan och försöka med len röst tala lite vett i honom eller köra upp min feta mensmage i hans ansikte och ba "JA JÄTTEGÄRNA, ge mich deine finker!!!! WAAAAAAAAAH vift vift"



Gav honom dock bara en mördarblick och gick vidare. Såklart.




Men nästa gång... då jääääääääääävlar

Emmas familj är här!

Plus en massa annat fick vi från hemlandet = NICE

Mensmensmensmensmensmensmensmensmensmens

Upp med handen alla som älskar PMS. Näe, trodde väl inte det.

Berlinarna ska akta sig ikväll, suktar ba efter att nita någon, ung som gammal, rakt i fejset.

Helvetes jävla skithelvete.

Bajsbrun



Hittade nyligen den här bilden i Katies album från Grekland förra sommaren.

Finns inte ord för hur gärna jag vill vara så brun igen, liksom koooollaaaaa vilken babe

Kreuzberg

I måndags bestämde vi oss för att äntligen utforska Kreuzberg, denna fantastiska del av Berlin som vi mer eller mindre inte har sett.

Det var fittkallt så vi klarade bara att vara utomhus i lagom doser. Detta resulterade i ett besök på en dryckesbutik (obs, inte spritbutik utan helt enkelt en butik som säljer allt drickbart, typ läsk, öl, juice, vin etc). Här fick Emma en cider-obsession som behövde tillgodoses och i tron att vi då gjorde det och köpte en jordgubbscider köpte vi istället en öl med jordgubbssmak. Dessa kan ju smaka gott om jag inte minns helt fel från någon gång med Hanna, men den här ölen smakade rövhål. Med jordgubbssmak. Ick.

Anywho, vi såg en massa fina grejer i Kreuzberg, sen for vi vidare och sightsåg lite mer. Hittade ett café där vi fick cappucino och lyxcheesecake för 3 euro. DET NI! BLI IMPONERADE!

Blablabla nu har jag inget mer att säga, hejpa




På Kajsas begäran

Kvällen har gått i andlighetens tecken. Började med att Emma joinade mig i ett yogapass och var sjukt duktig (!!!), sen guidade hon mig genom lite meditation som avslutning. Nu känner vi för att bara lyssna på fioler och pianon och tillbe månen.

Namaste


Bilder från lite närsomhelst



Hugo Stiglitz



Världens sämsta bild på världens bästa jacka


Updates

Mycket gråtgubbar här lately. Speglar ju inte verkligheten riktigt faktiskt.


Lite updates kring vårt liv för tillfället:
  • Igår hade vi dinnerparty med SVINgod lax (gjord av mästerkocken, yours truly)
  • Idag sotade vi med havregrynsgröt till middag (klockan halv tio på kvällen)
  • I måndags såg jag en mus på Kaufland, bland pastan... Traumatiskt, vill helst glömma det.
  • Också i måndags blev vi bjudna på fika av killen som jobbade i kassan på fiket vi satt på. Fint på alla hjärtans dag sådär.
Inget mer at the moment... Men imorgon händer det grejer, jag ska köpa världens grymmaste jacka och visa den för alla våra läzare

(nej det blir aldrig gammalt att driva med bloggandet)



Besvikelse

Häromkvällen fick vi för oss att spela in en Harry Potter-rap. Photo booth hatade dock på oss, så detta är allt som kom ur det :'(



Yoga, som den ska vara

Jag har hittat min yoga-gud. Inget mer Hollywoodyoga med störig instruktör, nu när jag laddat ner Power yoga med Rodney Yee. Fantastisk man, fantastisk yoga, fantastiskt jobbigt. Fast på ett fantastiskt rätt sätt!



Klarade faktiskt denna pose, hur i helvete det nu gick till. Stod i den och skrek på Emma "Kom och titta, Emma, du måste se det här!!!". Hon var på toa och såg inte. Dagens stora sorg. Att Emma missade min Bow pose.

:'(

Två sidor av samma mynt

Hatar att vara inne på McFinder för att leta reda på McCafén...... känner mig så fet.


Älskar dock att väl befinna mig på ett McCafé och köra i mig onyttigheter. Känner mig så fet :D

And the winner is.... CH GROSS!

Och just det, för alla våra läsare som gnagt fingrarna till små blodiga stumpar i väntan på resultatet av femkampen: Ingen förlorade.

Tråkigt, jag vet.

Vi genomförde alla fem uppdrag båda två (öh otippat, vi är bäst?)




Men! Dock har jag ett svagt minne av att Emma under promenaden hem inatt sa att hon ändå ville ge sitt nummer till Ch Gross. Så slutet gott allting gott, nu går vi till Kaufland och delar ut lite telefonnummer!

/Black swan

Igår

Vi åt frukost på balkongen! Fattar ni!!!

Fantastisk omelett till middag

Tvåsamhet




Sen här emellan någonstans for vi på Syndikat och Records records. Kom hem med ett och annat ljus och en stor aptit för stuvade makaroner med tomatpuré och morötter.


Sluuuuuuuutttt

Idag


Femkampen

Nu har Ellen vaknat och jag frågade henne om jag fick berätta och jag fick!!

Ikväll är det en speciell kväll. Vi ska nämligen tävla mot varandra i femkampen.
Alla som hejar på mig kan ta det lugnt, det är inte vad det låter som = inga fysiska krav.
Nejnej, femkampen går ut på att klara fem utmaningar på krogen. Fem utmaningar vi själva kommit på och som stiger i jobbighet för varje siffra. Varje utmaning innehåller ordet "kille" och någonting att klara av. Hur som helst, den som förlorar får det straff den förtjänar. Förloraren ska gå till Ch Gross på Kaufland och lämna en lapp där det står "call me" och sitt telefonnummer på. Ch Gross ser ut att vilja döda en med blicken bara för att man köper ett paket mjölk där, men det går inte att frångå att han ändå bra ut. Straffet är pinsamt och hårt så båda har tävlingsviljan på topp just nu. Låt fredagskvällen börja och bästa kvinna vinna.

Det är sol i Berlin

Vill berätta en sak............ men måste vänta tills Ellen vaknar!





Lillebror Mattis för 3 (!?!?!?!??!? kan inte tro det) år sedan

Ellen har duschat


Olja

Är i desperat behov av en dusch. Bordebordeborde verkligen skölja bort kaskaden av fett ur mitt hår, pudra näsan och ge mig ut i det soliga Berlin med min kära sambo.

Men jag trivs ju så bra här, i köket, framför datorn, med en färskostmacka, pappa på skypechatten och Emma i andra rummet på facebookdito.

Hårt liv jag lever alltså


Bacon is good for me


Här har vi honom - the one and only Draco


Min Draco....

Gomorrn

Vi missade veckohandlingen igår vilket betyder att vi inte hade mer ätbart hemma igår än en konserv bönor och två potatisar när vi skulle laga middag. Vi skämtade lite om att leva fattigmanslivet tills vi fann RUCCOLAN i kylen, då blev det ju genast gourmetmat av det hela! Jag tjatar varje dag om att jag vill göra min favoritmenändåbilligmat; ugnspankaka med riven potatis, bacon och soltorkade tomater. Döm inte, det är helt.... fantastiskt. Tänk ruccola också. Det är såhär gott: http://www.youtube.com/watch?v=MnagRjxp7v4 (vet inte hur man länkar, ok?!.....)

Annars då? Jo Ellen sover väl som vanligt längre än mig och jag dricker kaffe ur Malfoy-muggen. Det känns lite perverst att skrubba hans ansikte då jag diskar dock...




Hujedamig

Förbannar den satans Hollywood Yoga-videon. Mina ben är lika stabila som Ray Romano efter hans fru lämnat honom (fråga inte, har läst feministiska serieteckningar idag). Den superdeffade yogainstruktörens röst ekar fortfarande i mitt huvud. Jag skulle inte bli förvånad om bönorna, ruccolan och de stekta potatisarna kom upp samma väg som de gick ner...

Men ändå är jag fulnöjd.

Det är med skräckblandad förtjusning jag inväntar morgondagens (och följande dagar efter dens) träningsvärk.




OBS! Gammal bild!

OBS2! Kan fortfarande göra sådär ändå! Är vigare nu faktiskt!

OBS3! Ja, vighet är det bästa flaggskeppet jag har, så jag måste ta varje chans jag har att skryta om det. Jag skäms över mig själv, men jag gör det ändå.



OBS4! Nej, jag och Quasimodo är inte släkt.

Att vispa utan en vän

Precis när jag vispat färdigt min chokladpudding så ser jag hur Ellen börjar med sin Yoga. Som om inte att äta hela hinken själv vore nog.... Tror jag ska låtsas att jag vispat.... kål... eller brocolli.... ärtor kanske?

skadad krigare




Chockar med att starta med en bild på mig själv, annans arm och liten fågel. Kan ni se den?

Kesti och Lars åkte hem idag. De är så härliga, vi hade tre riktigt fina dagar ihop! Goda middagar med fint sällskap, kan inte bli så mycket bättre? Det var särskillt kul när vi skulle ta U-bahn hem tillsammans efter en underbart god mexikansk middag (gud vad jag snackar mat) och jag gjorde min standard att pruta ner croissants på Alexanderplatzstationen. Kommer inte ihåg varför men alla fnissade som åt allt och inget, lite övertrött-feel-good-time ungefär? Kom gärna hit igen!

Nu håller jag dock på att falla samman i hostattacker och snuva. Kanske är vad jag förtjänat efter åtta kvällars "göra Berlin"?..... Känns som att ögonen ska ploppa ur sina hålor när jag nyser. Blir till att se film och dricka te. Finns en hel chokladpuddingsmix här också och Ellen påstår nu att hon inte ens gillar chokladpudding, jag kommer ju sitta med en hink för mig själv.

Vi har numera en sjö av barer och caféer att rekomendera! Känns bra att börja likna en cool katt tillslut............ Förutom Klub De Republik har vi också Syndikat, en grannbar (!!) och ett billigt fik som heter Records Records, allting i Neukölln. Ellen hade varit på ett Ramonescafé också mer i Mitte-delen. Men jag upprepar: SYNDIKAT, jag vet att det går hem hos många vänner hemma i Simrishamn. Vill ni ner och upptäcka Berlin så vet ni att ni har sovplats här hos oss på B-strasse.

För att avsluta, jag tror att Berlin är magiskt. Och då menar jag bokstavligt talat. Det sker underliga saker, sammanträffanden och helt otroliga möten mest hela tiden. Jag menar alltså att jag tycker att Berlin är lite sci-fi just nu, och inte magiskt som i underbart. Det är som att någon annan styr vad som sker i vårat eget liv än vi själva. Som att det ligger en mystik i jorden som gror, jättelika (men dock osynliga) växthänder som pekar åt olika håll att gå. God tid väntar den som kommer hit om du gillar att slippa styra.

Nej men, chokladpuddning nu då


Sonntag







Limerickar från Kersti och Lars (gästinlägg)

Två flickor som var i Berlin
Förlora' sig i ge'grafin
Bland pizza och pasta och crêpe
De koppla' romantiska grepp
Om Jaques och hans spanske kusin


Emma och hennes vän Ellen
De ute mest var hela kvällen
De testa' allt vin
Som fanns i Berlin
Och torrlade så alla ställen


Nej, Ellen och hennes vän Emma
Satt sällan och degade hemma
Vid vart veckoslut
De måla' sin trut
För att på Berlinpulsen känna



(Ellens mamma tar inget ansvar för innehållet i detta blogginlägg, utan enbart för versmåttet)

Sofistikerat

Turistandet fortsatt med att jag mötte mamma och Lars på Neue Nationalgallerie (efter en ordentlig powernap) och såg på den grymmaste konsten någonsin. Alla som kommer till Berlin måste dit, gammal som ung!



Nu är vi i full gång med att göra trerätters här hemma i lägenheten


Menyn ser ut som följer:

Förrätt: Kryddig morotssoppa med apelsinkräm
Varmrätt: Fetaost- och persiljebakad forell med blomkålspuré
Efterrätt: Citronkräm med granatäpple Chokladpudding med persikohalvor (de har inte lemon curd här tydligen, fuuuck)

Imponerande? Ja.



Mexicano

Modern kom i torsdags och har skämt bort mig och Emma med kärlek och godsaker (främst lösviktsgodis från vårt kära fosterland). Igår spenderade vi dagen som turister, jag och mamma, och jag fick chansen att upptäcka lite andra delar av vår stad.

På kvällen kom mammas Lars och vi stressade alla fyra till vårt bokade bord på årets restaurang Frida Kahlo. Den godaste maten jag ätit på väääääldigt länge, frozen margaritas och skitfint ställe bara. Jag och Emma har lovat oss själva att komma tillbaka.

Haha sen styrde vi då kosan mot KDR, då mamma ville se var vi spenderade vår tid nuförtiden, där vi tog varsin öl och sen hoppade på tunnelbanan hem.


Där kan man tro att kvällen slutade, men olika sjuka sammanträffanden gjorde att jag och Emma klockan halv sju imorse däckade i tre fransosers gästlägenhet som var inrett som ett lyxhotellrum, efter att ha blivit behandlade som prinsessor med gentlemannauppassning. Det dög! Tur också att jag har en sån förstående mamma så det känns okej att ramla in efter tre timmars sömn tio på morgonen och skratta åt det.



Vårt Berlin är så fint så fint



 








Korvfest

Det blev sausagefest igår, och gissa om vi blev förvånade när Joel Kinnaman dök upp

 













Good times, ska definitivt göras om

Hemmafest

Hälsningar från krigsmarkerna

För att klara av saknaden efter vår vapendragare Hanna som nu har lämnat boet, ska vi ge oss på att styra någon sorts hemmafest här i Neukölln ikväll. Detta blir sista striden, eftersom min mor kommer imorgon och tonårssupandet då måste upphöra över en helg.

Lite roligt är ju att alla vi känner här i staden och alltså de enda vi kan bjuda in är killar som kärat ner sig i Emma på olika sätt. Med andra ord kommer crowden för kvällen bestå av herrar som tävlar om min rumskompis hand. Jag ska med andra ord bara luta mig tillbaka och enjoy the show.

Detta kommer bli episkt, på ett eller annat sätt



Avslutar med en klassisk posebild:



/Bakfyllan själv

Hanna Berg HANNA berg hanna BERG HANNA BERG (gästinlägget)

Hej govänner, jag heter Hanna Berg och jag hälsar på hos Ellen och Emma i berlin

Jag vet inte riktigt vad jag ska dela med mej av i detta lite krystade läge så jag tänkte skriva att (förutom att allt är jättefint och kul och mysigt och gott och härligt) det är på gränsen till påfrestande att både Ellen och Emma fryser till och andas djupt och högt när en attraktiv man går förbi. Ungefär såhär går det till:

1, random kille går förbi

2, ellen och emma gör ovanstående (ovetandes om varandras handlingar) och tittar sedan på varandra

3, båda möts upp i en symbios av attraktion

4, random kille försvinner ur synfält

5, allt blir som vanligt

(6, jag hamnar i mamma-rollen och fattar ingenting och typ suckar och låtsas vara vuxen)

Men iallafall. fan vad gött det är att vara här. vi har druckit vin och ätit lökchips.... som typ är SÅ JÄVLA GOTT? ??????????

lägenheten är skitfin på på-gränsen-till-pretantiöst-sättet och jag älskar det. och ellen och emma såklart. vi har skedat varandra till söms och kramats och pussats och det känns vemodigt att åka hem

fred! Hanna

Jag slutade

Sa ju upp mig igår morse. Det blev en lång period som arbetare med andra ord, hela fyra dagar!

Nu är jag friiiiiiiii, arbetslös, lycklig



Ikväll ska vi lyckas ta oss ut och visa underbara KDR för Hanna. Tjipptjipp

RSS 2.0